PROJECTEN


Allersmaborg

De Allersmaborg is een borg ten noordoosten van Ezinge in de provincie Groningen. De borg stamt uit de 15e eeuw en ligt binnen een ruime gracht met een ophaalbrug en houtsingels. Het huis heeft drie vleugels. De zuidvleugel is het oudste gedeelte van de borg en heeft een kelder. De noordvleugel stamt uit de 16e eeuw, terwijl de oostvleugel uit 1720 stamt, waarop in 1817 een tweede verdieping is geplaatst.Prorail Seinwezen

Het spoor bestaat niet alleen uit rails en wissel. Langs het spoor bevindt zich een complex infrastructuur systeem dat er voor zorgt dat alles goed en veilig verloopt. Het zorgt er o.a. voor dat u stopt bij een overgang en dat de machinist goed geïnformeerd is over hetgeen hem te wachten staat.Maeslantkering

In Hoek van Holland ligt het sluitstuk van de Deltawerken: de Maeslantkering. Bij een dreigende overstroming vanuit zee sluiten twee enorme witte deuren de Nieuwe Waterweg af. Op deze manier wordt Zuid-Holland beschermd tegen het hoge water. Deze stormvloedkering is bijna even lang als de Eiffeltoren in Parijs en is in gewicht zelfs vier keer zo zwaar.Eson Stad te Oostmahorn

Een vakantiepark met woningen gebouwd in Oudfriese stijl, gelegen in het vestingstadje, of moderne terpwoningen op een schiereiland.Polyurea in basin van Dierentuin Emmen

Speelattractie Yucatan is een nieuwe attractie voor kinderen van alle leeftijden. In Zuid-Amerikaanse boomhutten, pueblo's, een piramide-tempel en een enorm scheepswrak mogen kinderen spelen, klimmen, glijden en varen. Het varen gebeurt in een waterbassin gemaakt van spuitbeton en bekleed door Kuurman met een polymeer.Oosterschelde kering

Zonder twijfel is de stormvloedkering van de Oosterschelde het meest indrukwekkende waterkerige bouwwerk van Nederland. Door het bouwen van deze immense en complexe stormvloedkering heeft Nederland overal over de wereld enorm veel respect opgebouwd.Eneco Gronau

In opdracht van Visser en Smit Hanab neemt Kuurman de totale conservering van de piping van deze Plant op zich.

Alle piping wordt in de cabine te Veendam gestraald en voorzien van een conserveringssysteem.
Na montage van de prefab onderdelen komen de medewerkers van de Kuurman Groep voor de touch-up. Alle 74 opkomers worden ter plekke gestraald en voorzien van Stopaq.De Tasmantoren te Groningen

In opdracht van Van Wijnen heeft de Kuurman Groep de stalen dakspanten van de Tasmantoren geconserveerd. De Tasmantoren is een nieuw imposant appartementen complex in de stad Groningen. Deze object bestaat uit twee woontorens die op het hoogste punt worden verbonden, met een vrij hangende vier woonlagen hoge, overbrugging.

De spanten waren geleverd in een grondlaag en werden op locatie voorzien van een kompleet verfsysteem. Ter plaatse werden door middel van kwast- en rollerapplicatie nog 3 lagen conservering aangebracht.

http://www.tasmantoren.nl/tasman-toren/architectuur/De Holdert Woon- en Zorgcentrum Emmen

In opdracht van Plegt-Vos heeft kuurman het glas- en schilderwerk van het woon en zorgcentrum De Holdert in Emmen uitgevoerd.

Het gebouw heeft een kenmerkende hal met een entree die van de begane grond tot het dak geheel open is en daardoor “massieve” hoge wanden heeft. Door het gebruik van verscheidene kleuren is deze hal zeer beeldbepalend. De centrale hal is verder afgewerkt met vele moderne kleuren.Gasunie Compressorstation Scheemda

In opdracht van Ballast Nedam heeft Kuurman de wandafwerking van het nieuwe Compressorstation Scheemda uitgevoerd. Totaal is circa 6000 M2 aan wanden en planfonds behandeld met een watergedragen 100% dispersie muurverf systeem.

De Eeker in de gemeente Scheemda is de locatie voor een nieuw compressorstation in het noorden van Nederland.

Dit station wordt een nieuw knooppunt in de Noord-Zuid Route. Het compressorstation verbindt de nieuwe aardgastransportleiding met leidingen Oost-West en Noord-Zuid en brengt het aangevoerde gas op druk. Het gas wordt aangevoerd vanuit Rysum (Emden) en/of Oude Statenzijl. De druk van dit gas wordt verhoogd van circa 50 bar naar circa 73 bar.Delesto Buffertoren Delfzijl

In opdracht van “Delesto” -de warmte kracht centrale van het chemiepark Delfzijl-, heeft de Kuurman Groep de renovatie van de Buffertoren uitgevoerd.

Alle bestaande verflagen zijn door de specialisten van de Kuurman Groep middels gritstralen verwijderd.

Na het uitvoeren van betonreparaties is het gehele oppervlak vakkundig opnieuw afgewerkt met een cementgebonden mortel. Vervolgens is in meerdere lagen een elastische dispersieverf van Sika aangebracht.

Het aan de toren bevestigde kunstwerk is na demontage door een vakman van Kuurman nagenoeg onzichtbaar bijgewerkt met diverse kleuren. Na het terugplaatsen van het kunstwerk was de klus gereed.Conservering Emma viaduct

In opdracht van de Gemeente Groningen heeft de Kuurman Groep de bovenbouw van het Emma-viaduct voorzien van een nieuw verfsysteem. De brug ligt in een van de drukste wegen die naar het centrum van Groningen voert en kon daardoor uitstuitend in de avond- en nachtelijke uren worden uitgevoerd.

In een periode van 2 weken is de gehele brug gespotstraald en voorzien van een nieuwe epoxy- polyurethaan systeem van verfleverancier Zandleven.

Rekening houdende met het spoor, verkeersvoorzieningen, andere openbare weggebruikers en afschermingen een hele uitdagende klus.De Muiderbrug

Het Milieu is de winnaar bij Project Muiderbrug waar de Kuurman Groep met een nieuwe innovatieve wijze van voorbehandeling introduceert. Het inductieontlakken!

In 2 jaar tijd zal de gehele conservering worden verwijderd en de brug van een nieuw verfsysteem van International Paint worden voorzien. Het totaal te behandelen oppervlak bedraagt 50.000m2.

Omdat inductieontlakken een dermate specialistische techniek is heeft de Kuurman Groep hiervoor een multimedia website gelanceerd. Op deze website vindt u een aantal video’s terug. De video van de Muiderbrug laat u in een kort tijdsbestek kennismaken met de techniek en de voordelen van inductie ontlakken.De 'nieuwe' Kolk te Assen

De Kolk in Assen is een spraakmakend project waarbij de Kuurman Groep al het schilderwerk heeft uitgevoerd. Door de omvang van het project was een goede coördinatie van alle werkzaamheden een zeer belangrijke factor. Het project bestond uit schilderwerk in de parkeergarage, bioscoopzalen, theaterzalen, bibliotheek, grand café, cultuurzalen, bedrijfsruimten en woningen. Door de verschillende eindgebruikers, met elk hun eigen wensen is het eindresultaat overal verschillend maar tegelijkertijd samenhangend.

Het projectteam is gewend om samen te werken volgens een nauwgezet schema. Korte lijnen zijn hiervoor van groot belang om geen vertraging in een project te krijgen. De vakmensen van de Kuurman Groep zorgen daarna voor een perfecte afhandeling van alle onderdelen van het aangenomen werk. In een extreem korte bouwtijd is dit omvangrijke project opgeleverd.

De Nieuwe Kolk is een toonaangevende gebouw geworden waar cultuur, uitgaan en wonen samenkomt. De Kuurman Groep heeft aan de hand van het ontwerp van de architecten verschillende kleuren mogen verwerken, wat een bijzonder mooi eindresultaat heeft gekregen.

Een resultaat waar de Kuurman Groep met recht trots op kan zijn in een complex waar mensen gelijk het gevoel hebben in een kunstzinnige omgeving te zijn.

werk in uitvoeringstrakke maar sfeervolle inrichting

strakke interieursDe kolk ingangOpen en goed verlicht parkeerdekDe bouwplaats buiten

prachtige zalen met mooie kleurenKamer van Koophandel Groningen 

De Kamer van Koophandel in Groningen wordt groots gerenoveerd. Alle 5 verdiepingen worden aangepakt. In opdracht van Brands Bouwgroep voert de Kuurman Groep schilderwerk, sauswerk, stoffering, behangwerk en beglazingswerkzaamheden uit.

Door het grote verschil in kleurbeeld van de bestaande situatie en de nieuwe plannen is het project zeer aansprekend. Naast de binnenzijde schildert de Kuurman Groep alle kozijnen en ramen aan de buitenzijde om het geheel er weer fris uit te laten zien. Door de vele verschillende facetten, soorten afwerking en kleuren is het een zeer aansprekend project.

 

 

 Staalconstructie Kantoorgebouw Nijestee

Aan het Damsterdiep in Groningen wordt het nieuwe kantoor van de woningbouwcorporatie Nijestee gerealiseerd. Op het dak van het gebouw is een staalconstructie aanwezig, die bedoeld is voor stabiliteit en dit nog jaren moet volhouden.

In opdracht van Geveke Bouw heeft de Kuurman Groep het staalwerk geconserveerd. De staalconstructie heeft nu de bescherming die het nodig heeft. Ondanks dat de constructie niet door iedereen gezien wordt is het een zeer belangrijk onderdeel van het gebouw!

  

  Kantoorgebouw Nijestee Damsterdiep

Aan het Damsterdiep in Groningen wordt het nieuwe kantoor van de woningbouwcorporatie Nijestee gerealiseerd. Naast het kantoor van Nijestee is er een grote parkeergarage en zijn er commerciële ruimten die verhuurd gaan worden.

De Kuurman Groep is verantwoordelijk voor al het behangwerk, schilderwerk, sauswerk, beglazing en stoffering. Het gebouw wordt getypeerd door mooie digitale printen, velle accentkleuren en hoogwaardig project tapijt. Een project waar de Kuurman Groep al alle facetten zijn kwaliteiten kan laten zien!

 

  

  Woningverbetering van Royenlaan, Groningen

Woningcorporatie Lefier, te Groningen is de opdrachtgever van de woningverbetering aan de Van Royenlaan te Groningen. Hier worden 30 woningen verbeterd. Er worden vooral isolerende maatregelen uitgevoerd waarna de woningen weer aan de huidige eisen voldoet.

Plegt-Vos Noord heeft de Kuurman Groep opdracht gegeven nieuwe deuren, ramen, ventilatieroosters en HR++ beglazing te leveren en plaatsen. Hiernaast wordt houtsaneringswerk en schilderwerk uitgevoerd. De dagplanning en afspraken met de huurders zijn de belangrijkste factoren tijdens de bouw. In een zeer korte bouwtijd van slechts enkele weken worden de 30 woningen geüpgrade naar de nieuwe eisen.

Dit vereist dus een optimale samenwerking tussen de diverse projectteams. De Kuurman Groep is hier uiteraard dé partner voor!